logo

Υποστήριξη plugins από το bookmarks app

22/08/2018

Για να μπορεί κάποιος εύκολα να καταχωρεί bookmarks, χωρίς να χρειάζεται να μπαίνει στην εφαμοργή, μπορεί να χρησιμοποιήσει browser plugins για να το κάνει.

Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιήσει το AddToAny, που δίνει την δυνατότητα προσθήκης custom εφαρμογών, πέρα από την συλλογή που έχει ήδη.

Για να το κάνετε αυτό, το bookmarks app έχει σχετικό API. Πηγαίνετε στην σελίδα του χρήστη (πατώντας στο όνομα του χρήστη, στο μενού). Θα δείτε ότι δημιουργεί σχετικό link. Αν το api_key είναι κενό ή θέλετε να το ανανεώσετε, πατάτε “Create Api Key“. Το link θα ενημερωθεί με το νέο api_key. (το api_key είναι ο τρόπος για να καταλάβει η εφαρμογή, ότι το bookmark που εισάγετε θα καταχωρηθεί για τον συγκεκριμένο χρήστη)

Το κομμάτι του url, μετά το “url=” αλλάζει αναλόγως το plugin που θα χρησιμοποιήσετε. Έτσι π.χ. το AddToAny χρησιμοποιεί το ${link}. Αντίστοιχα το Url Forwarder for Android χρησιμοποιεί το @url. Το bookmarks app δίνει έτοιμα τα url για αυτές τις 2 περιπτώσεις.

Αντιγράφετε λοιπόν το url όπως είναι, για να το χρησιμοποιήσετε στο plugin. Αφού εγκαταστήσετε, για παράδειγμα, το AddToAny στον browser σας, πατάτε Options στο menu του.

Κάτω – κάτω έχει επιλογή για Custom Services. Πατάτε το “+” και εμφανίζονται 2 πεδία. Στο name βάζετε ότι όνομα θέλετε και στο URI scheme βάζετε το link από το bookmarks app.

Τώρα μπορείτε να εισάγετε bookmarks από το κουμπί του AddToAny ή με δεξί κλικ και την σχετική επιλογή. Αν η εισαγωγή γίνει σωστά, θα σας  εμφανίσει τα στοιχεία που έχουν περαστεί. Τα metadata που θα περαστούν εξαρτιόνται από το σετάρισμα που έχει το κάθε site.

info (at) apps4net.eu
feed