logo

Parrot Tunes: Καλύτεροι έλεγχοι για την εγκατάσταση, animated parrot, καλύτερο σύστημα notifications

29/08/2017

Στο νέο update (0.10.0) που ανέβηκε, δίνεται μεγάλη έμφαση στους ελέγχους για τον συγχρονισμό των αρχείων και στο αν είναι έγκυρα τα directories που δίνει ο χρήστης και χρησιμοποιεί η εφαρμογή. Επίσης γίνεται καλύτερος έλεγχος απαιτούμενων εγκατεστημένων utilities, όπου χρειάζεται. Στόχος να γίνει ακόμη πιο απλή και να αφαιρεθούν όλα τα προβλήματα που μπορεί να έχει κάποιος στην εγκατάσταση της εφαρμογής.

Μεγάλη βελτίωση έχει γίνει στο σύστημα που εμφανίζει τα αποτελέσματα του συγχρονισμού ή οποιασδήποτε άλλης εργασίας που κάνει ο χρήστης στην οθόνη της συλλογής. Πλέον όλα εμφανίζονται σε ξεχωριστό παράθυρο, το οποίο μπορεί να ανοίξει ο χρήστης σε όποιο σημείο της εφαρμογής και να βρίσκεται. Δηλαδή ο χρήστης μπορεί να εκτελεί διάφορες εργασίες στην συλλογή και ταυτόχρονα να πάει σε άλλες οθόνες, χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς να χάσει τα αποτελέσματα της εργασίας.

Ταυτόχρονα έχει αφαιρεθεί το κλασικό loading gif (που εμφανίζεται σε οποιαδήποτε εργασία έχει κάποια αναμονή), αλλά και η κλασική μπάρα προόδου, που εμφανίζονταν στο header. Και τα 2 έχουν αντικατασταθεί από μία νέα έμπνευση που πιστεύω είναι πολύ πιο ευχάριστη και βοηθητική. Για εργασίες απλής αναμονής εμφανίζει ένα παπαγαλάκι πάνω στο header που περπατάει. Όταν πρόκειται για εργασίες που εμφανίζουν και ποσοστό προόδου, εμφανίζεται και μια μπάρα πάνω από το παπαγαλάκι που περπατάει, μαζί με την εμφάνιση του ποσοστού.

Το παπαγαλάκι είναι μια δημιουργία της vktoons, που έφτιαξε τα frames κι εγώ στην συνέχεια τον κατάλληλο κώδικα σε HTML5.

Με το επόμενο update (0.11.0) η εφαρμογή θα μπει σε κατάσταση beta. Αυτό θα αφορά την προσθήκη δυνατότητας upload των αρχείων μέσα από το web interface.

Βίντεο με demo του animated parrot

Αναλυτικά οι αλλαγές στο 0.10.0

info (at) apps4net.eu
feed